Palokunnan muutto

Villähteen VPK:n uudet toimitilat Teollisuustie 4:ssä on otettu käyttöön kaikessa hiljaisuudessa. Hälytystoiminta siirtyi uudelle asemalle 10.10.2013. Nuoriso-osaston muutto tapahtui jo kuukautta aiemmin.

Palokunnalle uudet toimitilat olivat todella tarpeen, sillä Palotiellä sijainnut vanha asema ei enää vastannut tämän päivän tarpeita. Palokunnan miehistöauto ehti olla ulkosäilytyksessä yli kymmenen vuotta eikä talliin sopivia autoja juuri löytynyt. Tämä hidasti kaluston uudistumista.

Uuden aseman aikana on tullut jo kolme hälytystä joista yksi on edellyttänyt palokunnan siirtymistä kohteeseen. Tämä oli liikenneonnettomuus Lankilassa. Uudelta paloasemalta lähtö sujui nopeasti ja näin ollen Villähteen pelastusyksikkö tavoitti kohteen ensimmäisenä.

Vaikka toiminta onkin siirtynyt, eivät uudet tilat ole vielä täysin valmiit. Talkootyönä tehty kokous- ja saunatilojen remontti on lähes valmis. Puutteet rajoittuvat lähinnä huonekaluihin ja muutamiin listoihin, mutta työt valmistuvat vielä syksyn aikana.

Tallin puolella tehtävää riittää vielä pitkäksi toviksi, jotta kaikki kaluston huoltoon, kunnossapitoon ja säilytykseen liittyvät ratkaisut on saatu valmiiksi.

Ensimmäisen kerran uudet toimitilat tulevat olemaan avoinna yleisölle Päivä paloasemalla tapahtumassa 23.11.2013.